Dění ve škole
Veškeré informace a aktivity z dění ve škole za uplynulý školní rok!
-
Zimní sporty aneb Jaké je to být profesionálním sportovcem
Žáci z řad prvního stupně, kteří se přihlásili na téma ZIMNÍ SPORTY ANEB JAKÉ JE TO BÝT PROFESIONÁLNÍM SPORTOVCEM se dne 21. listopadu vydali na Zimní stadion v Šumperku. Zde si přímo na ledové ploše vyzkoušeli hokej, curling, rychlobruslení a základní prvky krasobruslení. Druhá část byla teoretická, kdy jsme si pomocí videí ukázali, jaké další… číst více…
-
Dějepisná olympiáda – školní kolo
Dne 4. 12. 2024 se na naší škole uskutečnilo školní kolo dějepisné olympiády na téma „Ve středu zájmu člověk aneb Péče o duši a tělo od osvícenství po španělskou chřipku (1740-1920)“.Školního kola se zúčastnilo celkem 21 žáků, z nichž téměř všichni splnili hranici 60% úspěšného řešitele.Do okresního kola, které se uskuteční v lednu, postoupila žákyně… číst více…
-
Projektový den „Bohové Olympu“
Mytologie a archeologie provázela děti celý den. Ve skupinkách skládaly bájná monstra (Kyklop, Minotaurus, Kentaur, Medúsa), luštily jejich názvy pomocí klíče řecké alphabety. Na školní zahradě hledali malí archeologové střepy amfory, dozvěděli se zajímavosti o starověké keramice a ozdobili vlastní amforu v tradičních barvách. Zábavnou formou se děti naučily jednoduchá řecká slova, zjistily kolik pruhů… číst více…
-
Projektový den 1.A a 9.A- Sněhurka a spousta trpaslíků
V rámci projektového dne jsme se s deváťáky pustili do podrobného zpracování pohádky O Sněhurce a sedmi trpaslících. Jenže trpaslíků bylo 20 a pěkně čilých. Hráli, tancovali, vyráběli si čepičky, soutěžili o 5 zlatých klíčů a velice si celé dopoledne užili. Deváťáci byli sice trošku unavení, ale zhostili se své role na výbornou. Tak zase… číst více…
-
Vaření na Jedničce
Vaření na jedničce probíhalo i v podzimních měsících a žáci dokázali připravit (někdy i připálit) různé pokrmy. O čokoládové sušenky se podělili i s učiteli a vedením školy, o kuřecí maso v tortile se málem nerozdělili ani mezi sebou. Vařili sladká i slaná jídla a dobrá nálada a výborná atmosféra při vaření přetrvala. Ing. Vladimír Přidal číst více…